Nærgående Ekstra Blads-film får tv-premiere

Den anmelderroste dokumentarfilm, 'Ekstra Bladet - uden for citat', der går tæt på avisens chefredaktion, får snart tv-premiere på TV 2.
Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Borberg/Arkiv
Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Borberg/Arkiv

Den anmelderroste dokumentarfilm, 'Ekstra Bladet - uden for citat', får tv-premiere den 19. februar på TV 2, oplyser TV 2.

Det nærgående avisportræt, der havde biografpremiere den 1. oktober, følger avisredaktionens arbejde gennem et af dens mest turbulente år med kontroversielle, dagsordensættende sager, tit ledsaget af højlydt kritik af avisens redaktionelle linje.

På tæt hold kan seerne opleve, hvordan avisens medarbejdere håndterer de daglige etiske dilemmaer. Filmen følger b.la. den somaliske gidselsag fra chefredaktionen, hvor avisen skabte stor – og en stærkt kritiseret – opmærksomhed om de danske gidsler.

I filmen kommer man tæt på avisens chefredaktør Poul Madsen, som kritiseres for at gå for langt i jagten på interviews med gidsler, rederibagmænd og lejesoldater.

Poul Madsen deler også ærligt ud af sine private tanker om papiravisens usikre fremtid.

Filmen er instrueret af den prisbelønnede danske instruktør Mikala Krogh og produceret af Sigrid Dyekjær, Danish Documentary, i samarbejde med Det Danske Filminstitut og TV 2 og med støtte fra Undervisningsministeriet.

Ekstra Bladet-dokumentar har solgt 5.000 billetter 

Anmeldere: Dokumentar om EB er "glimrende beskrivelse af en avis i dødskamp"

EB: 23.000 har købt digi-abonnement

Ny dokumentar tæt på Ekstra Bladets gidselsag 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Jyllands-Posten med domicil i Aarhus er blandt medierne, der nu er ude i anden runde af besparelser på ét år. | Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter