MediaWatch

Ekstra Bladet-dokumentar har solgt 5.000 billetter

Mere end 5.000 har set Mikala Kroghs dokumentar 'Ekstra Bladet - uden for citat' få uger efter premieren.

Historien om papiravisens overlevelseskamp trækker folk i biografen, skriver Det Danske Filminstitut (DFI).

Instruktøren Mikala Kroghs dokumentar 'Ekstra Bladet uden for citat' havde premiere 1. oktober og har på de første par uger solgt mere end 5.000 billetter. Der er dog stadig langt op til de mest sete danske dokumentarfilm 'Gasolin' fra 2006 (222.746 billetter), Armadillo fra 2010 (114.585 billetter) og Blekingegadebanden fra 2009 (77.167 billetter) ifølge tal fra Danmarks Statistik.

Dokumentaren om Ekstra Bladets oplagskrise og livet på redaktionen, der er optaget gennem 2013, er samtidig udtaget til verdens største festival for dokumentarfilm, International Documentary Film Festival Amsterdam, IDFA, der finder sted i næste måned, skriver DFI.

En "afdæmpet gyser"

Mikala Kroghs dokumentar fik ved premieren stor omtale og mange anmelderroser for skildringen af "en avis i dødskamp," som Jyllands-Posten skrev.

En skildring, der gøres nøgternt og uden moralske pegefingre, ifølge Informations anmelder, der kaldte filmen for en "afdæmpet gyser".

"Netop den lidenskabsløse metode gør filmen til en thriller om etiske og økonomiske dilemmaer på en avis, hvis selvforståelse aldrig blev afstemt med oplagskurvens frie fald. Midt i nedskæringer, fyringer, reduceret sidetal og rådvild modløshed ter redaktionsledelsen sig stadig, som om den er i stand til at sætte en dagsorden med gennemslagskraft, i dette tilfælde at trodse en politisk henstilling om at mørklægge de diplomatiske bestræbelser på at få piratgidslerne i Somalia, Søren og Eddy, frigivet," skrev Lasse Ellegaard i Information.

Rettelse: Artiklen er rettet d. 15.10. kl. 9.00. Det fremgik tidligere af artiklen, at 'Ekstra Bladet uden for citat' har solgt lige så mange billetter som Klassefesten 2. Det er ikke korrekt. MediaWatch beklager fejlen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs