MediaWatch

EB: 23.000 har købt digi-abonnement

Antallet af online abonnenter på Ekstrabladet.dk er mere end fordoblet det seneste år, siger chefredaktør Poul Madsen.

Foto: Rasmus Flindt Pedersen/POLFOTO

Ekstra Bladets digitale abonnementsbase er rundet 23.000.

Det siger ansvarshavende chefredaktør Poul Madsen i dag til Jyllands-Posten i forbindelse med dokumentarfilmen 'Ekstra Bladet - uden for citat', der følger Ekstra Bladets redaktion igennem 2013, hvor papiravisens nedgang og kampen for digital transformation er et gennemgående tema.

"Jeg vil gerne udgive papiraviser, men hvis folk ikke vil købe den, vil jeg udgiver stoffet der, hvor folk vil bruge det. Det er derfor, vi har lavet en tv-kanal og et digitalt betalingsområde. Da filmen slutter, har vi 2.300 kunder i betalingsområdet. I dag, et år efter, har vi 23.000 kunder. Det er historieskrivning, en historie om vores tranformation. Indholdet på Ekstra Bladet er det samme som tidligere," siger Poul Madsen til avisen.

Vokset med 13.000

Sidst Ekstra Bladet gjorde status på antallet af digitale abonnenter på betalingsdelen 'Ekstra' på Eb.dk var i november sidste år, hvor avisen havde nået målsætningen for lanceringsåret, der lød på 10.000 abonnenter.

Poul Madsen: Urealistisk at stabilisere oplagstal på 50.000

Siden er abonnementsbasen altså mere end fordoblet ifølge Poul Madsen. Med en abonnementspris på 29 kr. om måneden bidrager 'Ekstra' dermed med en ekstra omsætning på knap 670.000 kr. om måneden, hvis alle 23.000 er betalende abonnenter.

I samme periode er Ekstra Bladets oplag faldet med godt 7000 eksemplarer (1. halvår 2014) til 45.348 og læsertallet for papiravisen svundet 11 pct. Nedgangen i oplag og annonceomsætning på print sendte i sommeren 2013 Ekstra Bladet ud i en stor sparerunde.

Dokumentarfilmen 'Ekstra Bladet - uden for citat' er lavet af dokumentaristen Mikala Krogh og har premiere 1. oktober i flere biografer.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs