MediaWatch

Instruktører anlægger usædvanlig sag mod biograf-formand

Foreningen Danske Filminstruktører stævner Kim Pedersen, der er formand for Danske Biografer, for 150.000 kr. på baggrund af hans påstande om kønsfordelingen i dansk film.

Filminstruktørernes forening Danske Filminstruktører har taget det usædvanlige skridt at stævne Kim Pedersen, der er formand for Danske Biografer og blogger hos filmmagasinet Ekko.

Det er udtalelser fra ham i Berlingske om kønsfordelingen i dansk film, der ifølge foreningen går over stregen.

”Vi er rigtigt kede af, at det har været nødvendigt at tage dette skridt,” skriver Sandra Piras, sekretariatschef i Danske Filminstruktører, i en mail til Ekko.

Hun siger, at Kim Pedersen har fået mulighed for at trække påstandene tilbage med et dementi, men det er ikke blevet imødekommet.

Kamufleret kønskamp

Stridens omdrejningspunkt er et interview i Berlingske under overskriften 'Filmkvinder beskyldes for at mele egen kage', som avisen bragte 13. januar.

De kvindelige medlemmer af bestyrelsen for instruktørforeningen udnytter deres egen forening til at få tilkendt filmstøtte til deres personlige filmprojekter, skrev Berlingske og citerede Kim Pedersen for, at der er mange indikationer på, at det er det, der reelt er tale om, selv om de kvindelige instruktører kamuflerer det i en politisk kønskamp.

Danske Filminstruktører mener, at Kim Pedersen går fra at debattere til at fremsætte anklager, der ”er egnet til at nedsætte den fornærmede i medborgeres agtelse” (straffelovens § 267).

Sagsøgerne Christina Rosendahl, Annette K. Olsen og Birgitte Stærmose kræver hver især 50.000 kr. i erstatning af Kim Pedersen. Danske Filminstruktører fører sagen for de tre instruktører og finansierer den.

Biografformanden mener ikke, at han har sagt noget, der kan afstedkomme en så alvorlig sigtelse, men alene har udtrykt sin mening som led i en debat.

Biografer raser: Tosset at hive film hurtigt ud af biografen

Brancheforening: ”1864” i filmudgave er et skud i foden 

Nye filminstruktører bør trænes på tv 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs