MediaWatch

DR opretter nyhedsredaktion i Aarhus

For at forbedre den regionale dækning etablerer DR en nyhedsredaktion på fem i Aarhus med fokus på velfærdsområder som uddannelse, sygehuse og ældrepleje.

DR skal ifølge forårets medieaftale styrke den regionale dækning, og huset opretter nu en nyhedsredaktion i Aarhus, der skal gøre netop det.

Det skriver mediehuset i en meddelelse.

Redaktionen kommer til at bestå af fem medarbejdere og skal fokusere på krydsfeltet mellem politik, økonomi og konsekvenser på samfundsniveau - formidlet ud fra konkrete cases fra hele landet, skriver DR.

Direktør for DR Danmark, der får ansvaret for redaktionen, Anne-Marie Dohm, uddyber, at målet er at forstærke det regionale perspektiv i den samlede nyhedsdækning, så den bedre spejler hele Danmark:

”Det er i regionale sammenhænge, at vi møder konsekvenserne af beslutningerne på Christiansborg og i EU. Mange af de vigtige valg, vi træffer, har rod i det område, hvor vi har valgt at leve vores liv. Det skal vi dykke mere ned i. Vi kan under de rigtige forhold opdyrke et netværk af kilder og tage afsæt i de kulturelle, politiske, økonomiske og sociale forskelle, der er på tværs af landet. Forudsætningen er, at vi har ressourcerne og kompetencerne til at dykke ned i sagerne og levere gennemarbejdede nyheder med regionalt udgangspunkt og med landsdækkende relevans – det har vi nu,” siger Anne-Marie Dohm i meddelelsen.

Redaktionen i Aarhus skal efter planen være klar i begyndelsen af marts.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs