MediaWatch

Eurovision-chef kritiseres for favorisering

Kulturminister Marianne Jelved kaldes i samråd, efter det er kommet frem, at DR's produktionschef for Eurovision i tre tilfælde hyrede egen arbejdsplads til opgaver.

Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Produktionschef for DR under Eurovision, Kamilla Monies, indgik tre kontrakter med tv-producenten Nordisk Film TV, som hun var udlånt fra og formelt stadig ansat i, under sit Eurovision-arbejde. Det skriver Metroxpress.

Men det er på kant med Forvaltningsloven og retningslinjerne her, der siger, at offentligt ansatte ikke må indgå aftaler, som den pågældende kan have personlig eller økonomisk interesse i.

Ifølge Metroxpress hyrede Kamilla Monies imidlertid i tre tilfælde Nordisk Film TV til Eurovision-opgaver. Ud over sin egen datter, blev en regissør fra Nordisk Film TV samt selskabet Pineapple Entertainment, der hører under Nordisk Film TV, også hyret til Eurovision-arbejde.

DR's jurachef, Peter Skov, har tidligere erkendt over for Metroxpress, at produktionschefen ikke burde have indgået kontrakten med sin egen datter. De to nye sager, som avisen nu lægger frem, får DF og Venstre til at kalde kulturminister Marianne Jelved (R) i samråd.

"Det var dog godt nok rystende. Det her må kulturministeren redegøre for ved et samråd. Det bør slet ikke kunne foregå i Danmarks Radio," siger Anni Matthiesen (V), næstformand i Folketingets kulturudvalg, til Metroxpress.

Kamilla Monies blev fra 1. september 2013 udlånt til DR som 'head of production' for grand prixet fra sit faste job som produktionschef for Nordisk Film TV.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs