MediaWatch

DR vinder tv-pris for 'Eurovision' produktion

Tv-produktionen af 'Eurovision Song Contest', som DR afviklede i maj, belønnes med en spansk tv-pris, ’Ondas International Television Award’.

Foto: Jens Dresling/POLFOTO

DR's produktion af det stærkt omdiskuterede 'Eurovision Song Contest', der blev afviklet i maj, har vundet prisen  ’Ondas International Television Award’

'Ondas' er blevet uddelt siden 1954, og 20 lande kæmper bl.a. om at vinde ”Bedste internationale tv-produktion”, som DR har fået.

I begrundelsen for at give DR prisen hedder det blandt andet, at den store internationale begivenhed for musik og underholdning ”stadig er meget levende med sit moderne og innovative format”. Priskomiteen fremhæver også, hvordan Eurovision Song Contest over tid har formået at tiltrække nye generationer af publikum og også har formået at vise det nyeste inden for tv-teknik og tv-produktion.

Executive Producer på årets Eurovision Song Contest, Pernille Gaardbo fra DR, er godt tilfreds med de faglige roser for produktionen.

”Alle, der stod bag og bakkede op om dette show, ønskede fra hjertet at gøre danskerne stolte og europærerne glade. Denne internationale pris er derfor et skulderklap til dem og til hele Danmark,” siger hun.

DRs dramaserie ’Taxa’ fik tv-prisen tilbage i 1998, og DR modtog senest en pris ved Premios Ondas i 2003, hvor DRs daværende medarbejder Mikael Bertelsen fik en radiopris.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs