MediaWatch

DR vinder tv-pris for 'Eurovision' produktion

Tv-produktionen af 'Eurovision Song Contest', som DR afviklede i maj, belønnes med en spansk tv-pris, ’Ondas International Television Award’.

Foto: Jens Dresling/POLFOTO

DR's produktion af det stærkt omdiskuterede 'Eurovision Song Contest', der blev afviklet i maj, har vundet prisen  ’Ondas International Television Award’

'Ondas' er blevet uddelt siden 1954, og 20 lande kæmper bl.a. om at vinde ”Bedste internationale tv-produktion”, som DR har fået.

I begrundelsen for at give DR prisen hedder det blandt andet, at den store internationale begivenhed for musik og underholdning ”stadig er meget levende med sit moderne og innovative format”. Priskomiteen fremhæver også, hvordan Eurovision Song Contest over tid har formået at tiltrække nye generationer af publikum og også har formået at vise det nyeste inden for tv-teknik og tv-produktion.

Executive Producer på årets Eurovision Song Contest, Pernille Gaardbo fra DR, er godt tilfreds med de faglige roser for produktionen.

”Alle, der stod bag og bakkede op om dette show, ønskede fra hjertet at gøre danskerne stolte og europærerne glade. Denne internationale pris er derfor et skulderklap til dem og til hele Danmark,” siger hun.

DRs dramaserie ’Taxa’ fik tv-prisen tilbage i 1998, og DR modtog senest en pris ved Premios Ondas i 2003, hvor DRs daværende medarbejder Mikael Bertelsen fik en radiopris.

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs