MediaWatch

TV 2 taber transportstrid til metalarbejdere

Dansk Metal har vundet faglig voldgift mod TV 2 om metalarbejderes ret til løn for tiden, de bruger på at komme til og fra efteruddannelse. Ifølge fagforbundet kan sagen få betydning for andre.

Medarbejdere på TV 2, der arbejder under Dansk Metals overenskomst, har ret til løn i den tid, som de bruger på at komme frem og tilbage til selvvalgt efteruddannelse.

Det har en faglig voldgift slået fast, skriver Dansk Metal på deres hjemmeside.

"Vi havde krævet, at TV 2 skulle anerkende, at transporttid til og fra selvvalgt uddannelse skulle tælle med, og at de også skulle betale bagudrettet for de medarbejdere, der har deltaget på selvvalgt uddannelse siden 2011. Det gav voldgiften os fuldt medhold i," udtaler souschef i Dansk Metal, Michael Antonsen, som har kørt sagen på vegne af Dansk Metals medlemmer på TV2.

TV 2's holdning har ellers været, at tiden, som medarbejderne brugte på at komme til og fra kurserne, ikke var arbejdstid, og derfor fik medarbejderne ikke løn for den tid. Den vurdering var Dansk Metal og medarbejdernes tillidsrepræsentant ikke enig i, og derfor anlagde Dansk Metal sag for en såkaldt faglig voldgift, hvor en dommer nu har truffet en afgørelse i sagen.

Ifølge Danske Metal kan afgørelsen få betydning for andre end TV 2-medarbejderne.

"Den nye afgørelse kan vi også hive frem over for andre arbejdsgivere, der begynder at sætte spørgsmålstegn ved, om transporttiden skal tælle med eller ej. På den måde får den stor betydning for vores medlemmer," udtaler Michael Antonsen.

MediaWatch forsøger at få en kommentar til afgørelsen fra TV 2.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs