MediaWatch

Storkonflikt i DR er udskudt to uger

DR's varsling om lockout og den gensidige varsling om strejke er skubbet to uger, erfarer fagbladet Journalisten.

Oprindeligt var storkonflikten, der på mange måder vil lamme DR, varslet til 1. juni, men nu er konflikten udsat to uger, erfarer Journalisten.dk.

Overenskomstforhandlingerne på DR er gået i hårdknude, og det fik tidligere på måneden DR's ledelse til at varsle lockout mod Dansk Journalistforbund (DJ) og de andre implicerede fagforbund, heriblandt Dansk Metal og DJØF. De fleste forbund, med undtagelse af DJ har svaret igen med strejke.

Forhandlingerne er blevet flyttet til forligsinstitutionen, der ifølge Journalisten har brugt sin særlige ret til at udsætte en varslet konflikt.

DR og fagforbundene skal forsøge at blive enige om følgende fire stridspunkter:

Økonomi: DR's ledelse ønsker, at DR's samlede medarbejder-budget skal være mindre; teknikudgifterne stiger, mens DR's samlede økonomiske ramme ikke ventes at vokse, lyder argumentet. Omvendt ønsker medarbejderne en øget økonomisk ramme eller en ramme, der følger inflationen. 

Sabbat: DR-medarbejdernes særlige orlovsordning, der giver otte ugers betalt orlov hvert sjette år. Orlovsordningerne har været et centralt punkt i overenskomstforhandlinger på flere medievirksomheder i år, hvor bl.a. Jyllands-Postens og Politikens ansatte har accepteret, at nyansatte ikke får orlov. 

Tilstedeværelse: Detaljerne omkring dette punkt har ikke været offentligt meldt ud, men overordnet handler det om overenskomstens ferie- og fridage.

Fleksibilitet: Handler om bl.a. regler for afspadsering. DR ønsker bedre muligheder for at kunne kalde medarbejdere på arbejde med kort varsel.

Mere fra MediaWatch

Franske medier lander indholdsaftale med Facebook

En forhandlingsalliance, der bl.a. repræsenterer Le Monde og Le Figaro, har netop indgået en aftale med Facebook om visning af journalistisk indhold. Aftalen er et bevis på, hvad der kan opnås gennem løsningsorienteret dialog, siger det sociale medieselskab.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs