MediaWatch

Konflikt-sky over TV 2-regioner

Hårdknude i overenskomstforhandlingerne med de regionale TV 2-stationer får Journalistforbundet til at varsle konflikt.

Uenigheden om, hvad journalister og fotografer på TV 2-regionerne skal have i løn de næste år, får nu Journalistforbundet (DJ) til at varsle konflikt med Foreningen af TV 2-regioner.

Det skriver forbundet.

"Der er i øjeblikket så stor afstand mellem vores økonomiske udspil, at almindelige forhandlinger efter vores opfattelse ikke længere fører nogen vegne”, siger DJ's Henrik Bruun, der står i spidsen for forhandlingerne, der gik i gang i januar.

1,4 pct. splitter parterne - mens DJ lægger op til en toårig økonomisk aftale på 3,6 pct., lyder svaret fra regionerne på 2,2 pct.

”Vi har lavet bedre resultater med både DR, der også er licensfinansieret, og med TV 2 Danmark, der er reklamefinansieret og derfor ramt af den øjeblikkelige annoncekrise,” udtaler Henrik Bruun.

Konflikten kan tidligst træde i kraft 1. september.

Mere fra MediaWatch

Franske medier lander indholdsaftale med Facebook

En forhandlingsalliance, der bl.a. repræsenterer Le Monde og Le Figaro, har netop indgået en aftale med Facebook om visning af journalistisk indhold. Aftalen er et bevis på, hvad der kan opnås gennem løsningsorienteret dialog, siger det sociale medieselskab.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs