MediaWatch

Filmskolen opruster og omlægger for at uddanne mod "bredere faglige miljøer"

Den Danske Filmskole har i årtier haft mesterlære-model, men den vil rektor gøre op med gennem ni nyansættelser af faglærere og delt ansvar for undervisningen.

Foto: Miriam Dalsgaard

Der skal nye boller på den institutionelle suppe hos Den Danske Filmskole, og til det formål har rektor Tine Fischer ansat ni nye faglærere med ekspertise og priser i bagagen. Det skriver Kulturmonitor baseret på en pressemeddelelse.

Blandt de nye undervisere er journalist og dokumentarist Nagieb Khaja, der var en del af det Cavling-prisvindende hold bag Ekstra Bladets dækning af de danske børn i Syrien og filmfotograf Louise Mclaughlin, der har stået bag kameraet på ”Kastanjemanden” og ”Vores mand i amerika”. Ansættelserne skal understøtte en ny undervisningslinje på filmskolen ifølge Tine Fischer.

”Med ansættelsen af vores ni nye faglærere, der sammen skal dele ansvar og timer, bevæger skolen sig væk fra en mere klassisk mesterlære hen imod bredere faglige miljøer, karakteriseret ved ledende faglærere, der er aktive i branchen og samlet repræsenterer et bredere metodisk og erfaringsmæssigt felt,” udtaler Tine Fischer i pressemeddelelsen om de nye lærere, der alle tiltrådte stillingerne 1. august.

Tine Fischer tiltrådte selv i maj 2021, efter længere tids turbulens omkring filmskolen, hvis studerende var utilfredse med undervisningen, hvilket bl.a. udmøntede sig i en blokering af skolen og i sidste ende fyringen af daværende rektor Vinca Wiedemann.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs