MediaWatch

Filmskolens nye rektor: Meget af konflikten er løst

Meget af den konflikt, der var årsag til problemerne på Den Danske Filmskole er allerede løst, lyder det fra skolens kommende rektor, Tine Fischer, der samtidig ser det som afgørende at skolen åbner sig mere for omverden.

Tine Fischer bliver 1. maj ny rektør for Den Danske Filmskole. | Foto: Jens Hartmann Schmidt

For halvandet år siden blev Den Danske Folkeskoles rektor Vinca Wiedemann fyret efter oprør fra elever og filmbranchen, der protesterede mod en akademisering af studieordningen. Politiken har talt med Filmskolens nye rektor, Tine Fischer, der træder til 1. maj.

"Jeg har siddet i samtaler nu med både elever og lærere og set de studieplaner, der arbejdes med, og meget af konflikten er løst. Den konflikt, der var, har virkelig været en helt vild eksistentiel insisteren på, at praksis skal være det vigtigste. Og det, mener jeg, er rigtigt. De, der maler meget, bliver gode malere," siger Tine Fischer og henviser til historier om elever, der havde gået på Filmskolen i tre måneder og kun havde haft et kamera i hånden i tre timer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs