MediaWatch

Jyllands-Postens chefredaktør: Metoo-anklagede bør stå frem

Chefredaktør Jacob Nybroe opfordrer anklagede i TV 2-dokumentar til at stå frem for at fjerne tvivl.

Foto: Laura Bisgaard Krogh/JPA

Omtalt TV 2-dokumentar, der afdækker seksuelt grænseoverskridende opførsel fra anonyme mandlige chefer på tv-stationen, sender mistanke mod flere, der tidligere har arbejdet på stationen. Derfor bør de anklagede stå frem. Sådan lyder budskabet fra Jyllands-Postens chefredaktør Jacob Nybroe i Politiken mandag.

"Jeg synes, det ville klæde dem, som anklagerne nu bliver rettet imod, at stå frem. For jeg er ret træt af, at jeg kan forveksles med en af dem, som det måtte være," siger Jacob Nybroe til Politiken.

I dokumentaren "Metoo: Sexisme bag skærmen", som Discovery Networks har udgivet mandag, står flere kvindelige TV 2-værter og tidligere ansatte frem og fortæller deres oplevelser.

Sagen, der begyndte at rulle sidste år, har siden ført til en advokatundersøgelse på TV 2. Det har fået konsekvenser for flere ansatte på tv-stationen, herunder tv-værten Jens Gaardbo, der stoppede sidste år grund af "dårlig dømmekraft" i hans tid som nyhedschef for omkring 20 år siden.

Også Jes Dorph-Petersen er stoppet som vært på TV 2, efter at to tidligere praktikanter har fortalt om krænkende oplevelser med ham for henholdsvis 18 og 20 år siden. Han er dog selv gået i rette med anklagerne.

TV 2-direktør efter metoo-dokumentar: Vi har handlet for sent

11 kvinder beretter om sexistisk kultur på TV 2 i ny dokumentar

TV 2-vært står frem med beretning om sexististisk kultur i nyhedsafdelingen

 

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs