Jyllands-Postens chefredaktør: Metoo-anklagede bør stå frem

Chefredaktør Jacob Nybroe opfordrer anklagede i TV 2-dokumentar til at stå frem for at fjerne tvivl.
Foto: Laura Bisgaard Krogh/JPA
Foto: Laura Bisgaard Krogh/JPA

Omtalt TV 2-dokumentar, der afdækker seksuelt grænseoverskridende opførsel fra anonyme mandlige chefer på tv-stationen, sender mistanke mod flere, der tidligere har arbejdet på stationen. Derfor bør de anklagede stå frem. Sådan lyder budskabet fra Jyllands-Postens chefredaktør Jacob Nybroe i Politiken mandag.

"Jeg synes, det ville klæde dem, som anklagerne nu bliver rettet imod, at stå frem. For jeg er ret træt af, at jeg kan forveksles med en af dem, som det måtte være," siger Jacob Nybroe til Politiken.

I dokumentaren "Metoo: Sexisme bag skærmen", som Discovery Networks har udgivet mandag, står flere kvindelige TV 2-værter og tidligere ansatte frem og fortæller deres oplevelser.

Sagen, der begyndte at rulle sidste år, har siden ført til en advokatundersøgelse på TV 2. Det har fået konsekvenser for flere ansatte på tv-stationen, herunder tv-værten Jens Gaardbo, der stoppede sidste år grund af "dårlig dømmekraft" i hans tid som nyhedschef for omkring 20 år siden.

Også Jes Dorph-Petersen er stoppet som vært på TV 2, efter at to tidligere praktikanter har fortalt om krænkende oplevelser med ham for henholdsvis 18 og 20 år siden. Han er dog selv gået i rette med anklagerne.

TV 2-direktør efter metoo-dokumentar: Vi har handlet for sent

11 kvinder beretter om sexistisk kultur på TV 2 i ny dokumentar

TV 2-vært står frem med beretning om sexististisk kultur i nyhedsafdelingen

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også