MediaWatch

TV 2-direktør efter metoo-dokumentar: Vi har handlet for sent

Dokumentarserien om en sexistisk og krænkende kultur på TV 2 Nyhederne afdækker et "indlysende" ledelsessvigt, siger topchef Anne Engdal Stig Christensen, der bakker de kvinder op, der står frem i serien. (Opdateret)

Foto: Miklos Szabo/TV 2 Danmark

Mens en ekstern advokatundersøgelse sidste år gav TV 2's ledelse indsigt i et arbejdsmiljø med kulturproblemer og sexisime, har offentligheden nu også fået mulighed for et indblik i tv-miljøet i dokumentaren "Metoo: Sexisme bag skærmen", som Discovery Networks har udgivet mandag.

I programmet står flere kvindelige TV 2-værter og tidligere ansatte frem og fortæller om oplevelser med seksuelt grænsoverskridende opførsel fra mandlige chefer på tv-stationen.

I en pressemeddelelse bakker TV 2's adm. direktør, Anne Engdal Stig Christensen, op om de kvinder, der medvirker, og kalder den kultur, de beretter om, for "helt uacceptabel". 

"Dokumentarserien bekræfter, at der gennem en årrække har været en usund og helt uacceptabel kultur på TV 2, og jeg vil gerne anerkende og takke kvinderne. Det er en vigtig historie at få frem, og det har ikke været let for de medvirkende. Udsendelsen bekræfter mig i, at det var en rigtig beslutning at igangsætte en advokatundersøgelse for at komme til bunds i sager om krænkende adfærd på TV 2. Det har været voldsomt, og det er indlysende, at der har været et ledelsessvigt fra TV 2s side," siger Anne Engdal Stig Christensen, der har været en del af TV 2 i størstedelen af sin karrieren fra 1994 til 2007 og efterfølgende fra 2013 og frem til nu.

Stod på for længe

I en mail til TV 2 går hun skridtet videre og siger undskyld på mediekoncernens vegne.

"Det beklager vi og undskylder for," skriver hun ifølge TV 2 i mailen.

Hun anerkender, at kulturproblemerne har fået lov til at leve for længe.

"MeToo er et strukturelt samfundsproblem, og vi har set det afdækket i en lang række brancher. Fælles for dem alle er, at der er handlet for sent. Det samme er tilfældet her på TV 2, hvor der historisk ikke har været tilstrækkeligt fokus på den usunde kultur."

Anne Engdal Stig Christensen fremhæver desuden, at der ud over advokatundersøgelsen efterfølgende er blevet arbejdet med "ledelsesværdier, den hårde tone, sexisme, chikane og mobning" for at skabe en kulturforandring. Der er bl.a. formuleret et nyt fælles ledelsesgrundlag og en konkret politik om krænkende handlinger på arbejdspladsen, fremgår det af meddelsen.

Advokatundersøgelsen sidste år har fået konsekvenser for flere ansatte på tv-stationen, herunder tv-værten Jens Gaardbo, der stoppede sidste år grund af "dårlig dømmekraft" i hans tid som nyhedschef for omkring 20 år siden.

Også Jes Dorph-Petersen er stoppet som vært på TV 2, efter at to tidligere praktikanter har fortalt om krænkende oplevelser med ham for henholdsvis 18 og 20 år siden. Han er dog selv gået i rette med anklagerne.

Oprindeligt startede dokumentaren i TV 2's hænder for at sætte fokus på Metoo på danske arbejdspladser.

I researchfasen kom det dog primært til at dreje sig om TV 2. Derfor valgte TV 2 ikke at fortsætte med dokumentarprojektet, da det ifølge tv-stationen ikke var troværdigt, at TV 2 lavede en undersøgelse af sig selv.

I stedet gik produktionsselskabet Impact TV i gang med en dokumentar om emnet. Det er sket i delvist samarbejde med Dagbladet Information.

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs