MediaWatch

Danskproduceret HBO-serie får premiere på stor tv-festival

Den første danske HBO-serie "Kamikaze", der har bl.a. Anders Matthesen på rollelisten, bliver vist for første gang til en af Europas største tv-festivaler.

Marie Reuther spiller hovedrollen som Julie i "Kamikaze" | Foto: Åsmund Sollihøgda

Dramaserien "Kamikaze" bliver kørt i stilling på den internationale tv-festival "Series Mania" i Frankrig, hvor den danske produktion vil få premiere og deltage i festivalens hovedkonkurrence.

Det skriver Det Danske Filminstitut i en meddelelse.

Serien er produceret af Profile Pictures for HBO med støtte fra Public Service Puljen. Den omhandler den 18-årige Julie, spillet af Marie Reuther, der mister sine forældre og sin bror i en flyulykke og hendes eksistentielle kamp igennem sorgen. Anders Matthesen er med i rollen som Julies psykolog, Psyko-Bo.

Kaspar Munk, der har stået bag kameraet på bl.a. DR's anden sæson af "Bedrag" og "Herrens Veje" har instrueret "Kamikaze", mens Johanne Algren har skrevet manuskript. Ditte Milsted er producent, og serien er blevet til efter idé af Annette K. Olesen.

"Series Mania" løber af stablen i Lille i Frankrig fra i morgen, 26. august til 2. september. Serien får dansk premiere senere på året ifølge DFI.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs