MediaWatch

Dansk dokumentar nomineret til Nordisk Råds Filmpris

Jonas Poher Rasmussens dokumentar "Flugt" om en flygtning fra Afghanistan er udvalgt som kandidat til den store filmpris.

Foto: PR/Det Nordiske Filmråd

Den danske kandidat til Nordisk Råds Filmpris bliver den højaktuelle dokumentar "Flugt", der omhandler den afghanske flygtning Amin, der efter at have forladt hjemlandet i 1980'erne er endt i Danmark.

Det fremgår af en meddelelse fra Det Nordiske Filmråd.

Den animerede dokumentarfilm er instrueret af Jonas Poher Rasmussen og er inspireret af hans barndomsven Amins historie. Fimen har allerede vundet flere priser, herunder en hovedpris ved Sundance Filmfestival i januar, og høstet anmelderroser.

"Det er sjældent, at de æstetiske, politiske og menneskelige dimensioner går op i en så sublim enhed som i Flugt. Filmen fortæller en topvigtig, relevant og rørende historie om, at alle mennesker har ret til en lykkelig barndom og et trygt land at bo i," skriver den danske jury som begrundelse for valget af filmen som den danske kandidat.

I år er det 18. gang, Nordisk Råds Filmpris uddeles. Seks gange har en dansk film vundet, senest i 2019 vandt "Dronningen" prisen samt de tilhørende 300.000 kr.

De øvrige nominerede i år er finske "Any day now", islandske "Alma", norske "Gunda" og svenske "Tigers".

Vinderen offentliggøres 2. november i København.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opskalering i Egmont, tv-tal fra året der gik og oprustning på cybersikkerhed har været med til at sætte farve på denne uge i den danske mediebranche. Få overblik over paletten med denne briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs