MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Distributionsselskaber smeltede sammen til én storspiller, Danske Medier klagede til EU over dr.dk, mens TV 2 satte ord på sin Youtube-strategi og flere producenters regnskaber blev lagt frem. Få overblikket over ugens gang i Mediedanmark.

Foto: Jens Hartmann Schmidt/Ritzau Scanpix

Med udsigt til forhåbentlig at få lagt låg på den sidste uge med vedvarende regn og temperaturer under 10 grader, skal et "god weekend" lyde her fra MediaWatchs redaktion. Trods trodsigt vejr, var ugen ganske begivenhedsrig på nyhedsfronten. Få overblik over de største noteringer her.

Vi indleder runden hos ugens største - i hvert fald økonomisk set - nyhed. Mediehusene JP/Politikens Hus, Jysk Fynske Medier og Berlingske Media lægger an til offensiv med sammenlægning af de to distributionsselskaber Dansk Avis Omdeling (DAO) og Bladkompagniet, som de ejer i forskellige konstellationer. 1,5 mia. kr. får det samlede selskab under navnet DAO år, hvis konkurrencemyndighederne giver grønt lys til handlen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nye medier gør indtog, gamle medievirksomheder gør op med røde tal, og kulturministeren har haft travlt med ny lovgivning og samråd. Få overblikket med denne uges overflyvning.

Nent frasælger endnu en bid af produktionsgren

Den britiske distributionsvirksomhed All3Media overtager Nent Studios' britiske distributionsselskab. Det sker som led i Nent Groups indsnævring af produktionsarmen, der skal koncentreres om fiktion og dramaproduktion.

Danske Medier kritiserer Facebooks ændring af artikelvisning

Medierne er ikke blevet orienteret på forhånd om Facebooks nye ændring, der begrænser visningen af artikler, som deles på platformen. Det vækker kritik fra Danske Medier, der kalder det en "magtdemonstration". Ifølge Facebook har man forsøgt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs