MediaWatch

Branchefolk opfordrer til dialog og forandring på Filmskolen

Konflikten mellem ledelse og elever på Den Danske Filmskole bekymrer brancheforeninger, som ikke vil tage parti i sagen, men er enige om, at Filmskolen ikke kan køre videre som hidtil.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Siden fredag har eleverne på Den Danske Filmskole blokeret for adgang til skolen og kræver skolens rektor fyret - en situation som branchens organisationer opfordrer til en snarlig løsning af. Det skriver Politiken i dagens avis.

"Vi er dybt afhængige af, at Filmskolen fungerer og uddanner de dygtige folk, som vi har brug for. Derfor må man prøve at løse konflikten hurtigst muligt. Dialog er den eneste vej frem", siger direktør i Producentforeningen Jørgen Ramskov.

Hverken Producentforeningen, Danske Filminstruktører eller Danske Dramatikere vil vælge side i konflikten, men de tre brancheorganisationer er enige om, at Filmskolen ikke må stå stille og er nødt til at udvikle sig og blive moderniseret. Ifølge Nikolaj Scherfig, formand for Danske Dramatikere, skal skolen forandres for at følge med "den eksplosive udvikling" i film- og mediebranchen.

Konflikten på Filmskolen bunder i, at rektor Vinca Wiedemann og Kulturministeriet vil omdanne uddannelsen til en bachelor-kandidat-uddannelse, en beslutning der bekymrer eleverne, som frygter, at uddannelsen vil blive akademiseret på bekostning af det kunstneriske håndværk. Mens Producentforeningen også mener, skolen skal den vej, har Danske Filminstruktører ikke taget endeligt stilling og deler elevernes bekymringer.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere