MediaWatch

Kulturministeriet var inde over hjemsendelse af leder på Filmskolen

I sidste uge blev lederen af Den Danske Filmskoles dokumentarlinje sendt hjem. Kulturministeriet har ydet juridisk bistand i forbindelse med bortvisningen.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Filmskolens ledelse har ikke stået alene i beslutningsprocessen, der førte til, at Arne Bro, leder af dokumentaruddannelsen, torsdag i sidste uge blev bortvist. Skolens ledelse og rektor Vinca Wiedemann har fået juridisk bistand fra Kulturministeriet forud for handlingen. Det skriver Kulturmonitor.

Kulturministeriet oplyser til mediet, at ministeriet blev gjort bekendt med Den Danske Filmskoles intention om at bortvise Arne Bro allerede onsdag morgen - dagen før han blev sendt hjem. Derudover har ministeriets Koncern HR ydet juridisk bistand, lyder det, dog uden at ville kommentere yderligere, da der er tale om en personalesag.

Konstitueret kulturminister Rasmus Prehn (S) opfordrer imidlertid til at parterne mødes:

"Dialog er vejen frem. Det må være i alles interesse – en løsning må og skal findes i en dialog mellem rektor, elever og lærere. Det kræver, at alle parter er villige til at imødekomme hinanden," i en skriftlig kommentar til Kulturmonitor.

I protest mod hjemsendelsen har filmskolens elever fredag blokeret skolen i protest mod Vinca Wiedemann, som de kræver afsat. Konflikten mellem ledelse og elever har ulmet, siden hovedparten af eleverne i begyndelsen af året underskrev en mistillidserklæring til rektoren på grund af en række ændringer af uddannelsen, der bl.a. beskærer antallet af studiepladser. Eleverne på Filmskolen frygter forringelser af uddannelsen, og tilliden til ledelsen er altså senest sat på prøve med bortvisningen af Arne Bro.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere