MediaWatch

Elever på Filmskolen kræver rektors afgang

Hjemsendelsen af Fillmskolens mangeårige leder af dokumentarlinjen har udløst nye protester mod skolens rektor, Vinca Wiedemann, og fået eleverne til at blokere skolen.

Elever på Filmskolen gennemførte i begyndelsen af året en happening, hvor de begravede skolen, i protest mod ændringer af uddannelsen Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Filmskolens elever vil have rektor Vinca Wiedemann afsat og har fredag blokeret skolen i protest mod ledelsen. Det skriver filmmagasinet Ekko, der refererer til en pressemeddelelse fra eleverne, der et lagt ud på Facebook.

"Vi blokerer fra i dag skolen i kampen for at få rektor afsat," hedder det i meddelelsen.

Konflikten er blusset op, efter skolens leder af dokumentarlinjen, Arne Bro, torsdag blev hjemsendt. Baggrunden blev ikke uddybet af Filmskolens rektor med henvisning til, at der er tale om en personalesag, men beslutningen har genoplivet elevernes kritik af ledelsen.

"Vi anerkender, at bortvisningen af Arne Bro er en personalesag, og at proceduren omkring det bør respekteres. Bortvisningen har imidlertid ført til endnu en debat om rektor Vinca Wiedemanns ledelsestil og den udvikling, skolen er på vej imod, idet Arne Bro i særdeleshed repræsenterer den kunstneriske integritet, som vi mener er helt essentiel for Filmskolen," lyder det videre i meddelelsen.

I begyndelsen af året underskrev størstedelen af eleverne en mistillidserklæring til rektor Vinca Wiedemann på grund af en række ændringer af uddannelsen, der bl.a. beskærer antallet af studiepladser, og som eleverne ser som store forringelser. Det fik daværende kulturminister Mette Bock (LA) til at gå ind i sagen og give mere tid til at gennemføre ændringerne.

Leder på filmskolen er blevet sendt hjem

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere