MediaWatch

Direktør for Metronome og tidligere DR-vært er gået bort

Tv-manden og adm. direktør for produktionsselskabet Metronome siden 2013, Kent Nikolajsen, er torsdag middag død efter flere måneders sygdom, meddeler selskabet. Han blev 48 år.

Foto: PR

Kent Nikolajsen, direktør for Metronome siden 2013, er gået bort i en alder af 48 år. Det oplyser produktionsselskabet torsdag eftermiddag i en pressemeddelelse.

"Det er med stor sorg at skulle meddele, at vores direktør, nære ven og kære kollega Kent Nikolajsen er død i dag kl. 12 i sit hjem i Ringsted omgivet af hele sin familie," skriver selskabet.

"Vi ved, at Kent allerhelst havde fortsat livet, det var nemlig et liv, han elskede meget højt, og hans arbejde her på Metronome var højt prioriteret. Derfor har det også været svært for Kent at give slip på livet, og han har kæmpet hårdt og bravt imod kræften de sidste mange måneder, men desværre havde kræften allerede fået godt fat i Kents krop, inden den blev opdaget i juni måned."

Kent Nikolajsen indledte tv-karrieren på regionalstationerne TV 2 Bornholm og TV 2 Fyn, inden han kom til DR, hvor han fra 1995 til 2005 bl.a. var vært på DR Sporten og redaktør. I 2005 kom han til Metronome som tv-producent, siden blev han programchef og vicedirektør, indtil han i 2013 blev udnævnt til adm. direktør.

Kent Nikolajsen blev sygemeldt sidste år efter at have fået konstateret kræft i spiserøret, og siden har produktionsdirektør Tina Christensen været konstitueret adm. direktør for selskabet.

"Vores varmeste og kærligste tanker og dybeste medfølelse går til hans skønne hustru, Linda, og deres tre dejlige børn, Jakob, Stine og Mira, i denne svære tid. Kent var elsket af mange og vil blive savnet hver dag af os alle. Han har efterladt et stort aftryk både her hos os i Metronome og i hele den danske tv-branche," lyder det i meddelelsen fra Metronome.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs