MediaWatch

DR vil vise mere kvindefodbold og sikrer sig flere landholdskampe

DR og DBU har indgået en aftale om flere tv-rettigheder til kvindelandsholdets hjemmekampe, som DR kan vise de næste seks år, herunder kvalifikationskampe til VM i 2019.

DR/Mirko Kappes
Foto: DR/Mirko Kappes

DR forlænger rettighederne til kvindelandsholdets kampe i fodbold, skriver mediehuset i en pressemeddelelse.

Det er resultatet af en ny aftale mellem DR og Dansk Boldspil Union (DBU), der dækker tv-rettighederne til fodboldlandsholdets hjemmekampe fra 2019-2023. DR har i forvejen rettighederne til kampene i 2018.

Perioden byder bl.a. på kvalifikationskampe til VM i Frankrig i 2019 og det senere EM i 2021, hvor sølvmedaljerne fra sidste år skal forsvares.

”DR har været rigtig glade for at vise det kvindelige fodboldlandsholds kampe de seneste år, og samtidig er interessen fra seerne vokset - i takt med at spillerne har klaret sig bedre og bedre. Det var en langsigtet satsning fra DR's side at vise mere kvindefodbold, og derfor er det også glædeligt, at vi med den nye aftale kan vise kvindefodboldlandsholdskampe i mindst seks år mere,” siger DR's mediedirektør Henriette Marienlund i meddelelsen.

Aftalen med DBU gælder også rettigheder til den årlige nationale pokalfinale for kvinder, som også bliver sendt på DR's kanaler de kommende seks år, ligesom DR formentlig også vil kunne sende fra flere udekampe med det kvindelige fodboldlandshold, oplyser DR.

Samtidig har DR og DBU givet håndsalg på radiorettigheder, så DR frem til sommeren 2022 kan dække det mandlige fodboldlandsholds kvalifikationskampe – ude som hjemme - på radio.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere