MediaWatch

Forsker: Nye streaming-vaner udfordrer public service

Den samlende faktor, som traditionelt flow-tv har indbygget, bliver sprængt i stykker med nye streaming-muligheder. Det er en særlig udfordring for public service-stationer som DR, mener forsker.

Foto: Screenshot DR TV

Der var en gang, hvor danskerne flokkedes samtidig om de samme tv-programmer som DR's dramaserier kl. 20, når de var på programmet. Men de tider er for alvor under forandring i takt med, at streamingtjenesterne vinder frem og tv-seerne sætter sig til skærmen, når de vil.

Det udfordrer den fællesskabsfølelse, som flow-tv indirekte er med til at skabe ved at tiltrække et stort publikum samtidig, skriver Information i et interview med ph.d.-studerende Julie Münter Lassen, der er ved at afslutte sin ph.d. om public service på streaming og flow.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs