MediaWatch

Kanalchef: P1 skal være sjovere

DR-kanalen må meget gerne blive sjovere, lyder det fra P1's kanalchef.

Foto: Janus Weile/DR

Lytterne må gerne trække på smilebåndet, når de hører P1, som "i et vist omfang taget alvoren for alvorligt."

Sådan lyder det fra DR-kanalens kanalchef, Thomas Buch-Andersen, der siddet på posten siden 1. februar, i et interview med Politiken. Adspurgt om P1 skal være sjovere, svarer kanalchefen:

"Meget gerne. For mig står oplysning på ingen måde i kontrast til at grine. Det, jeg lærte på "Detektor", var, at jo mere glimt i øjet, jo mere plads er der til at formidle komplicerede sammenhænge. Og jo mere kompliceret det bliver, jo mere underholdning skal der indimellem til at få folk med. Man må meget gerne trække på smilebåndet – og man må også gerne grine højlydt. Jeg vil meget gerne skabe et miljø, hvor det er en naturlig del af P1’s værktøjskasse," siger Thomas Buch-Andersen til Poltiken.

Kanalchefen kom fra et værtsjob på programmet "Detektor" overtog posten som kanalchef fra Anders Kinch-Jensen, der stoppede efter 14 år.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs