MediaWatch

Kinch-Jensen: Ny P1-chef skal sikre albuerum

Ny kanalchef for P1 skal have øje for at udvikle P1's position både internt og eksternt, siger tidligere chef.

P1's tidligere kanalchef, Anders Kinch-Jensen, roser i dagens Jyllands-Posten valget af Thomas Buch-Andersen, kendt som vært på DR's Detektor, som hans efterfølger på P1.

Thomas Buch-Andersen kan sikre P1 fortællemæssig kvalitet og dybde, mener Anders Kinch-Jensen, der også peger på, at der venter den nye chef en opgave internt i DR.

"I DR er der så stærkt styret en nyheds-og tv-dagsorden, at P1 godt kan komme lidt i klemme. Fordelen er, at folk kender ham (Thomas Buch-Andersen, red.) særdeles godt, så han kan også tillade sig at bruge nogle flere muskler internt på at få de bedst mulige forhold," siger han.

Thomas Buch-Andersen begynder i jobbet som kanalchef for P1 1. februar. Han afløser Anders Kinch-Jensen, der i august meddelte, at han stoppede efter 14 år i spidsen for DR's journalistiske radioflagskib.

DR's mediedirektør Gitte Rabøl siger til Jyllands-Posten, at chefskiftet først for alvor vil kunne høres fra 2017, fordi programaftalerne for 2016 for en stor del er lagt fast.

Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs