MediaWatch

DR-vært bliver ny kanalchef for P1

Vært på DR's "Detektor" afløser Anders Kinch-Jensen som kanalchef for P1.

Foto: Janus Weile/DR

Det bliver DR's "faktatjekker" Thomas Buch-Andersen, der tager over efter Anders Kinch-Jensen som kanalchef for P1. Det melder DR i en pressemeddelelse.

Thomas Buch-Andersen kommer fra stillingen som vært på programmet "Detektor", der startede som radioprogram på P1 og i dag sendes på DR2. Det journalistiske arbejde, som "Detektor" står for, har været med til at få pilen til at pege på Thomas Buch-Andersen, siger DR's mediedirektør Gitte Rabøl.

”Med Thomas Buch-Andersen får P1 en chef med journalistik tyngde, stor radiofaglighed og stærke visioner for, hvordan P1 fortsat kan udvikle sig,” siger Gitte Rabøl i meddelelsen.

"Thomas Buch-Andersen har formået at forny den journalistiske formidling af komplekse sammenhænge og af de historier, der gemmer sig bag tørre tal. Den journalistiske disciplin - kombineret med tung radiokarriere i DR og hos BBC - betyder i min optik, at Thomas er den helt rigtige person at sætte i spidsen for kanalen," siger hun.

Stærk tradition

Når Thomas Buch-Andersen lægger mikrofonen fra sig for at overtage ledelsen af DR's journalistiske radioflagskib, lyder opgaven på at udvikle P1 som kilden til perspektiv, udfordring og oplysning inden for kerneområderne samfund, kultur og videnskab, skriver DR.

”P1 er en enestående kilde til kritisk journalistik, holdningsudveksling og dannelse. Det er en grundpille i den demokratiske samtale, og jeg ser frem til at stå i spidsen for kanalen og til at bygge videre på den stærke tradition," siger Thomas Buch-Andersen i meddelelsen.

Thomas Buch-Andersen, 44, er uddannet cand.mag. i dansk og medievidenskab fra Københavns Universitet. Han har desuden en master i radiojournalistik fra University of London og er forfatter til flere bøger: "Fup, fejl og fordrejninger – bliv din egen detektor’" fra 2014.

Han begyndte den journalistiske karriere på P1 i 1996 og har desuden boet og arbejdet i London en årrække for BBC World Service og BBC Radio 5 Live. Han tiltræder 1. februar.

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs