MediaWatch

Ny aftale om musikbrug hos lokalradioer

Danske Medier og Koda har indgået en aftale om kommercielle lokalradioers afspilning af musik.

Foto: Ditte Valente/Polfoto/Arkiv

Der kommer fortsat til at strømme musikalske toner ud af de kommercielle lokalradioer frem til 2019 - uanset om man lytter med via FM-båndet eller DAB+. Det sørger en ny aftale mellem de private mediers interesseorganisation, Danske Medier, og Koda, der varetager komponisters rettigheder, for.

Det skriver Danske Medier i en pressemeddelelse.

Den nye aftale omfatter således rettigheder til brug af musik i udsendelser, der sendes både via FM og DAB+. Fra 2016 får de kommercielle lokalradioer mulighed for at sende i DAB+ formatet via DAB Blok 3-sendenettet. Det dækker hele landet i form af 13 individuelle sendeområder.

Lokalradioerne får på den måde mulighed for at nå samtlige indbyggere i de enkelte regioner. Det giver et større dækningsområde sammenlignet med de traditionelle FM-sendere. Den eneste forudsætninger er, at modtagerne er i besiddelse af en DAB+-radio.

Der er plads til 16 radioformater i hver region, og de enkelte lokalradioer har mulighed for at søge om sendetilladelse i samtlige 13 regioner og dermed blive landsdækkende.  

Betalingen bliver baseret på den enkelte radios omsætning. For de udsendelser, der udelukkende sendes via DAB+ i den såkaldte DAB blok 3, betaler radiostationerne enten et omsætningsvederlag eller et minimumsvederlag, som afhænger  af indbyggertallet i den region, som radioen dækker.

Aftalen mellem parterne skal genforhandles, hvis FM-signalet bliver slukket inden udgangen af 2019.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs