MediaWatch

Ny radiobekendtgørelse sendes i høring

Efter kritik bliver et nyt og justeret udkast til radiobekendtgørelse sendt i høring. Deadline er 5. november.

Foto: Ditte Valente/Polfoto/Arkiv

Ikkekommercielle radiostationer skal til tasterne. I hvert fald hvis de vil have indflydelse på en ny bekendtgørelse på området.

Kulturstyrelsen sender i dag et udkast til bekendtgørelse om ikkekommercielle radiostationer i høring. Tilbage i april blev et tidligere udkast sendt i høring, men det blev mødt af kraftig kritik fra flere radiostationer.

"For at imødekomme denne kritik har partierne bag medieaftalen for 2015-2018 besluttet at justere bekendtgørelsen," skriver Kulturstyrelsen i et høringsbrev.

Justeret på flere punkter

Kritikken har betydet, at det nye udkast er justeret på tre punkter i forhold til det udkast, der blev sendt ud i april: Antallet af frekvenser, minimumssendetiden, herunder kravet til nyproducerede udsendelser, og andelen af lokal taleradio.

Hvad angår minimumssendetiden, er kravet i det nye udkast seks timer. I det tidligere udkast var forslaget 15 timer. Og kravet til nyproduceret indhold bliver sat ned fra fem til to timer.

Mængden af taleradio skal ifølge det nye udkast udgøre 40 min. pr. dag. I det tidligere udkast lød det på 2,5 timer pr. dag. Høringsfristen til det nye udkast er 5. november.

Sendetilladelserne til ikkekommercielle radiostationer udløb oprindeligt ved udgangen af 2015, men udskydelsen af den nye bekendtgørelse betyder, at tilladelserne er forlænget med et år til udgangen af 2016.

Mere fra MediaWatch

Koda opponerer mod ny musikpolitik i DR

Nye retningslinjer i DR betyder, at kommercielt udgivet musik som udgangspunkt ikke længere skal bruges i programmer. Men public service-stationen bør have fokus på andet end katalog-musikken, mener Kodas adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs