MediaWatch

Christiansborg freder lokalradioer til 2017

Landets lokale græsrodsradioer får lov til at fortsætte på nuværende vilkår frem til og med 2017 har partierne bag medieaftalen nu vedtaget.

Foto: Franklin Reyes, AP

Modstanden mod de varslede ændringer for landets frivillige lokalradioer får mediepolitikerne til at klappe hesten.

Som et led i medieaftalen fra sidste år skulle radiostationerne allerede fra næste år indstille sig på nye tider for at få tilskud til driften. De skærpede krav handler især om, at der skal produceres mere nyt og lokalt indhold dagligt. Kravene om lit mere tale- frem for musikradio skal give oplysning og debat om lokale forhold mere vægt.

Kravene har imidlertid fået flere lokalradioer til at frygte, at det vil kræve flere frivillige ressourcer at leve op til, end de kan tiltrække, og at konsekvensen derfor kan blive lukninger. 

Nu er partierne bag medieaftalen kommet græsrødderne i møde og har besluttet, at landets nuværende lokalradiostationer kan sende på uændrede vilkår frem til udgangen af 2017.

"Lokalradiostationerne er vigtige. Det er de både for lokalsamfundene og for bredden i det samlede danske medielandskab. Beslutningen om uændrede vilkår frem til 2017 er i denne sammenhæng udtryk for sund fornuft, da der er brug for mere tid til overvejelserne om fremtidens vilkår for stationerne," siger kulturminister Bertel Haarder (V) i en pressemeddelelse.

Beslutningen om at lade de nuværende lokalradiostationer fortsætte på uændrede vilkår frem til udgangen af 2017 træffes for at få bedre tid til at overveje de fremtidige ordninger for henholdsvis kommercielle og ikkekommercielle lokalradiostationer, fremgår det. Forlængelsen er også en følge af beslutningen om ikke at lukke for FM ved udgangen af 2019.

 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs