MediaWatch

Radiostationer får forlænget sendetilladelser

Både kommercielle og ikke-kommercielle radiostationer får lov til at sende på uændrede vilkår frem til udgangen af 2017.

Foto: Ditte Valente/Polfoto/Arkiv

Tilladelserne til at sende radio har været udsat for turbulens de seneste måneder. Der har været skiftende meldinger om, hvornår de nuværende sendetilladelser udløber, men nu lader sagaen til at have fundet en afslutning.

I en meddelelse oplyser Kulturstyrelsen, at alle tilladelser, både for kommercielle og ikke-kommercielle radiostationer, bliver forlænget til udgangen af 2017. Forlængelsen sker på uændrede vilkår.

På det kommercielle område vakte det tidligere på efteråret kritik, at de hidtidige sendetilladelser, som løb frem til 2019, blev forkortet. I stedet blev udløbsdatoen sat ved udgangen af 2016, og et nyt udbud skulle gennemføres i løbet af 2016. Nu får de kommercielle radiostationer altså et år mere at løbe på.

For de ikke-kommercielle radiostationers vedkommende er der nye krav til sendetilladelserne på vej. Blandt de punkter, der er debat om, er mængden af nyproduceret indhold og mængden af taleradio.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs