MediaWatch

Nordjysk lokalradio truet på livet af nye krav

Nye krav i bekendtgørelse om ikke-kommercielle radiostationer er umulige at leve op til, mener nordjysk lokalradio, som frygter, at de ender med at lukke. 

Foto: Ditte Valente/Polfoto/Arkiv

Den nordjyske lokalradio Dronninglund Nærradio risikerer at måtte lukke, fordi de ikke kan leve op til nye krav til ikke-kommercielle lokalradioer, som partierne bag medieaftalen besluttede helt tilbage i 2013, skriver Nordjyske.

I den nye bekendtgørelse, som rammer omkring 150 lokale radiostationer i hele landet, kræves det, at radiostationerne sender døgnet rundt, og at det skal være taleradio i halvdelen af tiden, for at de kan modtage støtte.

Men de krav er umulige at leve op til, mener Dronninglund Nærradio, som hvert år modtager godt 100.000 kr. i støtte.

"Ingen kan leve op til de krav. I øjeblikket sender vi 18 timer om ugen. Jeg tror ikke engang DR P1 kan klare kravet, men det skal vi altså. Det kan vi slet ikke. Da nærradioerne opstod i 1980’erne, var tanken jo netop, at de skulle give plads til lokale stemmer. Vi giver lokale borgere og foreninger mulighed for at komme til orde, og det er vores indtryk, at det er lytterne glade for," siger Bent Karlsen, formand for Dronninglund Nærradio, til Nordjyske.

Bent Karlsen overvejer nu at skrive til medlemmerne af Folketingets Kulturudvalg, for at få dem til at indse problematikken.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs