MediaWatch

Lokalradioer frygter for fremtiden

Flere lokalradioer er bange for, at deres fremtid som radiostation er væk, når en ny medielov træder i kraft til nytår.

Den nye medielov, som træder i kraft fra 1. januar 2016, har skabt røre ude i de lokale radiostationer. Det er et notat fra Kulturstyrelsen, som kom på bordet i begyndelsen af marts, som de frygter ude på de lokale redaktioner.

I notatet foreslår man regler, hvor radiostationerne skal sende udelukkende radio lavet af lokale til de lokale om lokalt indhold. Hos Radio Klitholm i Vestjylland er man forargrede over notatet, og frygter at man ikke kan sende radio, hvis reglerne træder i kraft.

"Vi kan ikke lave radio, hvis dette bliver vedtaget. Jeg ved simpelthen ikke, hvad de tror, lokalradio er. Vi bringer rigtigt meget lokalt nyt, men vi bringer også nationalt nyt. Nu må vi så ikke engang nævne det, den dag dronningen dør?", siger næstformand Birgitte Christensen til finans.dk.

Hos Venstre er man dog fortrøstningsfuld og beroliger radiostationerne.

"Ting kan jo være af både lokal interesse og national interesse," siger Ellen Trane Nørby, som er medieordfører hos Venstre, til finans.dk.

Flere andre forslag er der i notatet fra Kulturstyrelsen. Blandt andet at radiostationer skal sende minimum fem timers radio om dagen, og over halvdelen af tiden skal det være taleradio, som kommer ud af æteren.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs