MediaWatch

DR: "Vi burde have sendt hele natten"

Trods reviderede breaking news kriterier var DR2 ikke helt skarp nok, da Danmark blev ramt af terror lørdag og natten til søndag, erkender DR.

Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling

DR2 ændrede sine breaking news kriterier i efteråret, da man sænkede barren for, hvornår kanalen rydder fladen og bliver en ren nyhedskanal.

I den forgangne weekend var der ingen tvivl om, at begivenhederne var kvalificeret til breaking news, men DR2 var ikke helt skarp nok, erkender nyhedsredaktør.

DR2 skiftede til live breaking studie kl. 17.00 lørdag, knap en time efter første skudveksling på Østerbro. Derefter dækkede DR2 udviklingen frem til kl. 23.00. DR2 genoptog dækingen søndag fra kl. 4.30 til kl. 19.30, hvor DR1 tog over.

"Jeg er meget stolt af weekendens samlede dækning fra alle DR's medier, og DR2 leverede en rigtig god dækning, men fejlede enkelte steder," siger nyhedsredaktør Henriette Marienlund, DR.

"Vi skulle have været hurtigere på lørdag, da den tikkede ind. DR var straks på med web og radio, men det tog knap en time, før studiet var køreklar. Det er der en række praktiske forklaringer på, men det var for lang tid," siger hun.

Ikke en nyhedskanal

DR's breaking news planlægning foregår på tværs af alle DR's medieplatforme, der skal supplere og dække hinanden ind.

DR2 er ikke en nyhedskanal; det er en flow kanal med programmer, der går i breaking news når det gælder. DR2 har således ikke altid et bemandet studie stående klar. I modsætning til TV 2 News, der sendte gennem hele natten og åbnede et gratis feed for seerne på Tv2.dk, havde DR ikke live tv-dækning om natten, hvor skudepisoden ved synagogen i Krystalgade fandt sted. 

I bagklogskabens klare lys var det en fejl, at DR2 lukkede studiet ned kl . 23.00?

"Vi besluttede, at DR2 skulle på igen allerede kl. 4.30 om morgen. Hvis jeg kunne gøre det om, så havde vi kørt videre, men vi vurderede, at breaking-fasen var overstået på det tidspunkt og prioriterede vores kræfter til næste morgen. Set i bagklogskabens lys står det klart, at vi burde have sendt hele natten," siger hun.

Læren af weekendens oplevelser er ifølge Henriette Marienlund, at DR skal se nærmere på hele DR's breaking news beredskab .

DR2 rydder fladen hele mandag aften til dækning af weekendens terrorhandlinger.

DR2 sænker barren for breaking news 

DR2 slog TV 2 News i "Løkke-opgør"

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs