MediaWatch

Professor ser flere forhindringer for Louds planer efter nævns afgørelse

Det kan blive op ad bakke for Radio Loud at udvide målgruppen som varslet, mener professor ved SDU på baggrund af Radio- og tv-nævnets tilgang i vurderingen af kanalens public service-redegørelse.

Foto: Jens Dresling

Radio Louds planer om at udvide spektret til en målgruppe på 15-44 år frem for 15-32 år, der hidtil har været i fokus, kan blive vanskeligt at få Radio- og tv-nævnets velsignelse til. Det vurderer professor i medieret ved SDU Sten Schaumburg-Müller over for Berlingske, efter Radio- og tv-nævnet tirsdag udtalte kritik af kanalen for ikke at have opfyldt flere punkter i sendetilladelsen.

I dele af sin kritik inddrager nævnet Louds ansøgning og ikke kun programtilladelsen, og det vil gøre en forskel, fordi målgruppen på de 15-32 årige fylder mere i ansøgningen end i programtilladelsen, siger Sten Schaumburg-Müller.

"Nævnet siger, at det ikke tøver med i tvivlsspørgsmål at vende tilbage til selve ansøgningen og vurdere, hvad det egentlig var, radioen sagde, den ville levere," siger han og uddyber, at han tror det vil blive "op ad bakke" for Loud at tage et opgør med sig selv som ungdomsradio.

Direktør for Radio Loud, Lars Schmidt, siger til Berlingske, at han ikke er enig i den vurdering, og at han på baggrund af ansøgning og programtilladelsen umiddelbart ikke vurderer, det kræver Radio- og tv-nævnets tilladelse af udvide målgruppen.

Efter Loud-debat: Flere partier vil se på krav til lyttertal i public service-udbud 

"Jeg vil opfordre politikerne til at genoverveje, om ikke der i fremtidige public service-udbud skal være et krav om et vist antal lyttere"

Tidligere 24syv-direktør efter Loud-vurdering: "Det er ganske enkelt en skandale"

Loud-direktør: Nævnets afgørelse kommer ikke til at ændre på ny kurs 

Mere fra MediaWatch

Franske medier lander indholdsaftale med Facebook

En forhandlingsalliance, der bl.a. repræsenterer Le Monde og Le Figaro, har netop indgået en aftale med Facebook om visning af journalistisk indhold. Aftalen er et bevis på, hvad der kan opnås gennem løsningsorienteret dialog, siger det sociale medieselskab.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs