S vil ikke ændre rammerne for 24syv-kanal ved magtskifte

Selvom Socialdemokratiet ikke er enig i dele af vilkårene, der følger med sendetilladelsen til FM4, freder partiets ordfører udbuddet af taleradioen, der er skudt i gang.
Foto: Ritzau Scanpix/Henning Bagger
Foto: Ritzau Scanpix/Henning Bagger

Socialdemokratiet vil ikke ændre på rammerne for den kommende taleradio på FM4, selvom partiet skulle vinde regeringsmagten ved det kommende folketingsvalg.

Det slår Socialdemokratiets medieordfører, Mogens Jensen, fast over for MediaWatch, efter rammerne for taleradioen blev offentliggjort tirsdag.

"Socialdemokratiet respekterer den udbudsproces, som et politisk flertal nu sætter i gang, og vil ikke stoppe den i forbindelse med et eventuelt regeringsskifte, da det ikke vil være rimeligt over for de eventuelle bydere. Man skal kunne stole på udbudsprocesser, uanset hvilken regering der sidder," skriver Mogens Jensen i en kommentar til MediaWatch.

Reklamer generer

Udbudsbetingelserne blev offentliggjort tirsdag og stiller som bekendt bl.a. krav om, at 70 pct. af redaktionen skal sidde mindst 110 km uden for København. Derudover får radioen også mulighed for at indgå kommercielle aftaler om sponsorater af programmer og sende i alt 12 minutters reklame dagligt.

Finansieringen, der blander public service-penge og reklamekroner, er ikke en cocktail, der smager Socialdemokraterne. Alligevel vil partiet respektere de rammer, regeringen og Dansk Folkeparti har fastlagt.

"Socialdemokratiet mener, at når danskerne med skattekroner betaler for en public-service-radiokanal, skal den være uden reklamer, da de virker meget generende for mange og særligt for en taleradio som FM4. Men vi respekterer under alle omstændigheder det udbud, der nu sættes i gang," skriver Mogens Jensen.

Indholdskrav går igen

Mens rammerne for finanseringen og placeringen af taleradioen i den kommende otteårige sendetilladelse er nye i forhold til det første udbud, så læner kravene til indholdet sig tæt op af de krav, Radio24syv har styret efter hidtil. Blandt de få ændringer er, at kravet til nyhedsudsendelser er sænket fra i alt 2 timer dagligt til 1,5 time i døgnet - stadig fordelt på 5 min. i timen.

Derudover lyder kravet til sportsnyheder uændret på 70 min. ugentligt,  ligesom der fortsat bl.a. skal være 30 timers aktualitetsprogrammer pr. uge, 70 minutters kulturnyheder om ugen, knap tre timer satire ugentligt. Derudover skal kanalen uændret have en bred musikprofil og 30 pct. af musikken skal som tidligere være dansk.

Programindholdet er det parameter, ansøgningerne om sendetilladelsen vil blive vurderet mest på. Det tæller 40 pct., mens der lægges næstmest vægt på "kvaliteten og realismen i ansøgers plan for driften", der vejer 35 pct. Tredje og sidste kriterium med en vægt på 25 pct. er størrelsen af det samlede tilskud, som ansøgerne tilbyder at drive kanalen for.

Et konsortium af syv regionale dagbladshuse har som det eneste foreløbig lagt sig fast på at søge tilladelsen, mens Radio24syv, der har den frem til 31. oktober, ikke har lagt sig fast. Derudover har bl.a. Bauer Media og NENT meldt sig interesseret i kanalen.

Tidligere DR-direktør står i spidsen for syv mediehuses FM4-ansøgning

Regeringen skruer op for tilskuddet til FM4-kanal 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

MediaWatch udkommer med ét dagligt nyhedsbrev i ugerne 27-31. | Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Sådan udkommer MediaWatch i sommerferien

Læs også