MediaWatch

Flere end 300 har skrevet under på krav om ekstraordinært delegeretmøde i DJ

En underskriftindsamling for at få et ekstraordinært delegeretmøde i Dansk Journalistforbund er rundet de 300 underskrifter, det kræver at få mødet i stand. Formand afviser dog at gå mere ind i sagen, der har udløst kravet.

Foto: Benita Marcussen

Flere end 300 personer har skrevet under på, at Dansk Journalistforbund skal indkalde til ekstraordinært delegeretmøde for at få svar på, hvad baggrunden var for Øjvind Hesselagers fratrædelse som redaktør for Journalisten. Det skriver Journalisten.

Underskriftindsamlingen blev sat i gang 2. juli umiddelbart efter Øjvind Hesselagers afgang. Ifølge DJ's vedtægter skal der indkaldes til ekstraordinært møde, hvis mere end 300 medlemmer ønsker det. Derfor vil formand for Journalistforbundet, Tine Johansen, på næste planlagte hovedbestyrelsesmøde nu gå efter, at det bliver sat i kalenderen.

"Vi tager selvfølgelig vores medlemsdemokrati så alvorligt, at hvis der kommer en skriftlig begæring, så behandler vi den, og så er det min indstilling, at vi skal have et ekstraordinært delegeretmøde. Men jeg kommer ikke til at udtale mig i en personalesag, så der skal vi lige have afstemt nogle forventninger," siger hun til Journalisten.

Det er især formuleringen i en pressemeddelelse fra forbundet om, at Hesselagers "journalistisk kompromisløse linje" har haft betydning for fratrædelsen, som medlemmerne vil have en forklaring på. Ifølge initiativtageren til underskriftsindsamlingen, Lotte Bilberg, står det ønske stadigvæk ved magt.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere