MediaWatch

Journalistforbundet opsiger Elisabeth Geday som direktør

Dansk Journalistforbund har få måneder efter ansættelsen valgt at afskedige Elisabeth Geday som direktør. Årsagen lyder, at hun ikke er den rette til at løse de ledelsesopgaver, som forbundet har brug for – en begrundelse, som Elisabeth Geday erklærer sig uenig i.

Søren Svendsen
Foto: Søren Svendsen

Elisabeth Geday er efter få måneder på posten som direktør for Dansk Journalistforbund blevet opsagt af hovedbestyrelsen. Det oplyser Journalistforbundet i en pressemeddelelse.

"En enig hovedbestyrelse har besluttet at afskedige Elisabeth Geday som direktør i Dansk Journalistforbund. Hun er ikke den rette til de ledelsesopgaver, som forbundet nu og fremover har brug for," siger Tine Johansen, formand for Dansk Journalistforbund.

Elisabeth Geday blev ansat 1. april og tiltrådte jobbet 1. juni. Siden har hovedbestyrelsen erkendt, at forbundets behov og Elisabeths profil "ikke matcher", lyder begrundelsen.

"For alle parters skyld handler vi hurtigt på den erkendelse," siger Tine Johansen.

På Linkedin kommenterer Elisabeth Geday selv afskedigelsen og skriver, at hun ikke er enig i bestyrelsens begrundelse.

"Jeg stopper i Dansk Journalistforbund fra i dag. Jeg kan ikke sige så meget mere på nuværende tidspunkt, fordi jeg er bundet af min kontrakt. Jeg kan bare sige, at jeg ikke er enig med den begrundelse, som DJ giver," skriver hun på Linkedin.

Direktøropgaven vil midlertidigt blive lagt i hænderne på to medlemmer af sekretariatets nuværende ledergruppe. Det drejer sig om økonomichef Peter Reich og rådgivningschef Karin Mette Thomsen, som konstitueres i en to-personers ledelse med "klart definerede opgaver indadtil og udadtil."

Hovedbestyrelsen vil nu igangsætte den proces, der skal afklare den fremtidige ledelsesstruktur, hedder det i pressemeddelelsen.

Elisabeth Geday kom til DJ fra en stilling som kommunikationsdirektør i Region Hovedstaden. Hun afløste Linda Garlov og blev ansat under forbundets daværende formand Lars Werge. Han udtalte i den forbindelse:

"Jeg er helt sikker på, at Elisabeth Geday er den helt rigtige til stillingen, fordi hun kan stille sig i spidsen for en udvikling af forbundet både internt og organisatorisk og i forhold til det politiske arbejde," sagde Lars Werge i en meddelelse.

Lars Werge fratrådte stillingen som forbundsformand i slutningen af juni, to dage efter forbundets farvel til fagbladet Journalistens chefredaktør Øjvind Hesselager. Lars Werge gik som følge af en formulering en pressemeddelelse om Øjvind Hesselagers exit fra forbundet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere