MediaWatch

Lars Werge træder tilbage som formand for Dansk Journalistforbund

DJ's formand Lars Werge stopper på posten, da han med egne ord ikke længere har opbakning fra bestyrelsen efter Øjvind Hesselagers exit fra fagbladet Journalisten.

Lars Werge. | Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Lars Werge træder tilbage som formand for Dansk Journalistforbund, skriver han på Facebook.

Han har ikke længere opbakning i hovedbestyrelsen, efter at han fik mandat fra bestyrelsen til at tage afsked med chefredaktør Øjvind Hesselager fra fagbladet Journalisten, skriver han.

"I den udmelding, der blev lavet som en del af aftalen, blev jeg citeret for en vending, der har givet anledning til megen vrede," skriver Lars Werge.

"Forløbet har vist mig, at jeg ikke længere har opbakning i hovedbestyrelsen. Det tager jeg selvfølgelig konsekvensen af, og jeg har i dag meddelt Dansk Journalistforbunds hovedbestyrelse, at jeg stopper som formand i dag, og at jeg i øvrigt nedlægger alle mine hverv," skriver han videre.

Nyheden om Øjvind Hesselagers exit kom frem fredag eftermiddag i en pressemeddelelse, hvor Lars Werge skrev, at det skyldtes den "kompromisløse linje" fra chefredaktøren.

"Øjvind har været en passioneret redaktør, som har lagt liv og sjæl i udvikling af bladet. Men hans journalistisk kompromisløse linje har også slidt på relationen mellem parterne," lød det i pressemeddelelsen fra Lars Werge.

Lars Werge afviser i Facebook-opslaget, at han dermed forsøgte at stække den kritiske dækning af forbundet. Han skriver, at han selv hele sin karriere har "værnet om presse- og ytringsfriheden."

"Jeg er ramt meget hårdt af at blive draget i tvivl netop på det punkt. Det er 100 procent forkert at tolke mig på den måde," skriver han.

"Jeg kom ikke for at kæmpe med mine kolleger, men for at kæmpe med modparten. Derfor har jeg besluttet at tage denne konsekvense. Det gør mig hjerteskærende ondt, at det er kommet hertil," skriver Lars Werge videre.

Den afgående formand skriver i opslaget, at han ikke er tilgængelig for yderligere kommentarer.

Journalistforbundets hovedbestyrelse holder i skrivende stund møde og vil ifølge MediaWatchs oplysninger inden for kort tid kommentere Lars Werges afgang.

Chefredaktør på Journalisten stopper - forhold til forbundet er blevet "slidt"

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs