MediaWatch

Dansk Journalistforbund får ny næstformand

Kommunikatør sætter sig som ny næstformand i Journalistforbundet, der dermed har en ny ledelse på plasd efter Lars Werges afgang i sommer.

Tine Johansen skiftede fra næstformand til formand for DJ tidligere på sommeren | Foto: Benita Marcussen

Dansk Journalistforbunds (DJ) hovedbestyrelse har i dag valgt ny næstformand i skikkelse af Jakob Ponsgård, der er kommunikationskonsulent på Vallekilde Højskole. Det oplyser forbundet på Twitter.

 

Posten som næstformand blev ledig tidligere på sommeren, da daværende formand Lars Werge trak sig fra formandsposten. Han blev afløst af hidtidig næstformand Tine Johansen, og det har altså efterladt næstformandsposten ubesat frem til i dag.

Lars Werges afgang fra formandsposten kom efter et forløb, hvor Dansk Journalistforbund sagde farvel til Øjvind Hesselager, ansv. chefredaktør for Journalisten. I en pressemeddelelse nævnte Lars Werge den afgående redaktørs "journalistisk kompromisløse linje" som en del af baggrunden for, at deres veje skiltes.

Dén forklaring blev mødt af kritik fra en række kanter og fik få dage efter Lars Werge til at trække sig fra formandsposten, fordi han tolkede kritikken som, at han ikke længere havde opbakning fra hovedbestyrelsen.

Mere fra MediaWatch

Top 20: Sæsonfinaler trak færre live-seere

Efterårets største danske underholdningsformater rundede sæsonen af i sidste uge, men i modsætning til sidste år nåede finaleprogrammerne med en enkelt undtagelse ikke over en mio. live-seere.

Nent udfaser Viafree og går i partnerskab med ViacomCBS

Nent trækker i 2022 stikket på sin reklamefinansierede streamingplatform i Norden, Viafree, til fordel for et partnerskab med en af verdens spillere inden for annoncefinansieret streaming. Nent skal fortsat stå for lokalt annoncesalg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs