MediaWatch

Ny Jussi-roman indtager førsteplads inden udgivelse

Allerede to måneder inden udgivelsen af Jussi Adler-Olsens næste roman rammer den førstepladsen på bestsellerlisten. "Forudbestillinger er generelt blevet en større del af bogsalget," siger Lene Juul, direktør på Politikens Forlag.

Foto: Jens Kalaene/AP/Ritzau Scanpix

4. november udkommer krimiforfatteren Jussi Adler-Olsens niende og andensidste roman i serien om Carl Mørck og Afdeling Q, har forudbestillinger af bogen bragt den helt til tops på bestsellerlisten. Det skriver Berlingske.

"Forudbestillinger er generelt blevet en større del af bogsalget, men der er ikke mange, der kan rykke ud to og en halv måned før udgivelsen og blive nummer et på bestsellerlisten," siger Lene Juul, direktør i Politikens Forlag, som udgiver Jussi Alder-Olsens bøger.

Hendes forventning er, at bogen vil blive solgt i et førsteoplag på mindst 100.000 eksemplarer, som er mindre end tidligere år på grund af stigende salg af lydbøger, og at den alene i Danmark vil blive solgt i op mod en kvart mio. eksemplarer fordelt på trykte, lyd- og e-bøger, hvilket svarer til tidligere år.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs