MediaWatch

Gyldendal afskediger bogklubdirektør og nedlægger stillingen

Forlaget nedlægger stillingen som bogklubdirektør, og overvejer fremtiden for afdelingen på baggrund af manglende resultater.

Foto: Emma Sejersen

Efter knap to og et halvt år på posten siger Gyldendal farvel til direktør for forlagets bogklubber, Christina Østerby, og nedlægger stillingen. Det skriver Kulturmonitor.

Afskedigelsen skyldes ifølge kommerciel direktør for Gyldendal, Karen Bender, at det på trods af en modernisering og relancering sidste år ikke er lykkedes i tilstrækkelig grad at vende skibet i det haltende bogklub-ben, som var hovedopgaven.

"Vi er i gang med at kigge på, hvordan det skal se ud i fremtiden. Men vi er ikke ved at lukke bogklubberne. Slet ikke. Bogklubberne kommer nok til at arbejde meget tættere sammen med resten af organisationen og bero på nogle mere fælles funktioner," siger Karen Bender til Kulturmonitor.

Gyldendals bogklub-aktiviteter var i 2020 med til at trække Gyldendals årsresultat ned med en nedskrivning af immaterielle aktiver for 27 mio. kr.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs