MediaWatch

Forfatter får kritik for indspark i #metoo-debat

Den canadiske forfatter Margaret Atwood, der bl.a. har skrevet bogen "The Handmaid's Tale" har i et indlæg advaret mod, at kampagnen mod seksuelle krænkelser tager overhånd og går udenom retssystemet. Det har udløst kritik på sociale medier.

Foto: /ritzau/AP/Shizuo Kambayashi

Siden anklagerne om seksuelle krænkelser mod den amerikanske filmproducent Harvey Weinstein i 2017 udløste kampagnen #metoo, hvor især kvinder står frem og fortæller om krænkende oplevelser, er den ene leder efter den anden - også i Danmark - enten blevet suspenderet eller afskediget i den forbindelse.

Det har fået den canadiske forfatterinde Margaret Atwood, der bl.a. har skrevet den dystopiske bog "The Handmaid's Tale", til at gå ind i debatten, hvor hun i sidste uge fik bragt et indlæg i avisen The Globe and Mail, hvori hun advarer mod, at "metoo-kampagnen tager overhånd – og for at den tilsidesætter vores retssystem. Det skriver Politiken og adskillige udenlandske medier.

"#MeToo-bevægelsen er et symptom på et ødelagt retssystem. Alt for ofte er kvinder og andre ofre for seksuelle krænkelser ikke blevet behandlet fair af institutionerne – heriblandt de store virksomheder – så de (ofrene, red.) har brugt et nyt værktøj: internettet. Stjerner faldt fra himlen. Det har været meget effektivt, og det har været et massivt wakeupcall. Men hvad bliver det næste? Hvis retssystemet omgås, fordi det er ineffektivt, hvad vil så erstatte det? Hvem bliver de nye magtmæglere?," skriver forfatteren i indlægget.

Det har efterfølgende fået adskillige kritikkere til tasterne, der gennem især Twitter har kritiseret Margaret Atwood for at forsøge at holde andre, mindre magtfulde kvinder nede i et forsøg på at beskytte sine mandlige venners magtpositioner, skriver The Guardian.

Vice suspenderer topchef efter anklager om chikane

"Metoo-bevægelsen vil få konsekvenser langt ud i fremtiden"

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs