MediaWatch

TV-chefer: #MeToo-debatten er vigtig - men ikke et problem hos os

Der er bred enighed om, at debatten om seksuelle krænkelser og chikane på landets mediearbejdspladser gør indtryk og rejser problematikker i branchen, der skal tages hånd om. Men de færreste mediechefer, MediaWatch har hørt fra, mener, der er et problem på deres arbejdsplads.

Foto: /ritzau/Finn Frandsen

Adskillige danske kvinder i blandt andet film- og mediebranchen er de seneste måneder stået frem i forbindelse med #metoo-kampagnen og har berettet om en dagligdag med seksuelle krænkelser og chikane på arbejdspladsen. Af de mere opsigtsvækkende sager kan nævnes filmproducent Peter Aalbæk Jensen, der er medejer af filmselskabet Zentropa, og som er blevet beskyldt af adskillige kvinder i og uden for filmbranchen for seksuelle krænkelser.

Derudover er direktøren og en ledende medarbejder i Dansk Journalistforbund midlertidigt suspenderet og en ekstern undersøgelse igangsat, efter to tidligere ansatte har beskyldt en ansat for seksuelle krænkelser, ligesom DR i slutningen af november har suspenderet to ledende medarbejdere efter en af dem har udvist "upassende adfærd" over for praktikanter. Lignende sager udspiller sig i både Sverige og Norge.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs