MediaWatch

Zentropa-direktør: Mediernes forsøg på karaktermord på Aalbæk er straf nok

Ifølge filmselskabets adm. direktør Anders Kjærhauge er Peter Aalbæks behandling i medierne konsekvens nok, og filmproducenten er nu velkommen tilbage på arbejdspladsen.

Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv
Foto: /ritzau/Finn Frandsen

Efter Arbejdstilsynet tirsdag meddelte, at det ikke har kunnet konstatere nogen overtrædelser af arbejdsmiljøloven og krænkende adfærd på filmselskabet Zentropa, er Peter Aalbæk nu budt velkommen tilbage i sin gamle stilling som udviklingsproducer.

Det sker, til trods for at tilsynsmyndigheden vurderer, at der "kort tid før" tilsynets besøg har fundet krænkende handlinger sted, som kan "karakteriseres som mobning, herunder seksuel chikane," lød det i en skriftlig kommentar fra Tilsynscenter Øst, som bl.a. Politiken refererer i dagens avis. Men ifølge Zentropas adm. direktør, Anders Kjærhauge, vil det ikke få yderligere konsekvenser for Peter Aalbæk, skriver Information.

"Jeg tror, at han har fået konsekvenser nok ved at blive kaldt et svin, og flere medier har nærmest forsøgt at begå karaktermord på ham," siger Anders Kjærhauge til Information.

Han forklarer også beslutningen med, at filmselskabet nu vælger at kigge fremad frem for at fokusere på, "hvad der er blevet skrevet og ikke skrevet".

Klare retningslinjer

Sagen om seksuel chikane og mobning på Zentropa begyndte at rulle i november sidste år, da en stribe kvinder efter den amerikanske #Metoo-kampagne stod frem i Politiken og rettede anklager Peter Aalbæk.

I den forbindelse gennemførte selskabets ledelse dialogsamtaler med alle medarbejdere. Herefter er der blevet udarbejdet nye retningslinjer. De retningslinjer blev bl.a. fremhævet af tilsynsmyndigheden, som konkluderede, at Zentropa har taget en række væsentlige initiativer for at forbedre arbejdsmiljøet, efter der blev rettet fokus mod emnet i medierne.

Derudover har Peter Aalbæk ikke længere elever under sin ledelse, ligesom alle nye elever bliver informeret om retningslinjer for mobning og chikane, skriver Politiken.

Derfor har selskabet modtaget en vejledning om at forebygge problemer med dårligt psykisk arbejdsmiljø frem for et påbud.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Der bliver rusket godt og grundigt op i DR's bestyrelse ved årsskiftet, og Bonnier Publications kommenterede i ugens løb den langtrukne forhandling om afskedigelser. Dét og meget mere i den ugentlige briefing fra begivenhedernes gang i mediebranchen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere