MediaWatch

Vice suspenderer topchef efter anklager om chikane

Siden nytår er topchefen for det amerikanske mediehus Vice blevet suspenderet sammen med mediets digitale chef efter anklager om sexchikane.

#Metoo-kampagnen er flyttet med ind i det nye år og trækker nu det amerikanske medie Vice i vælten. 2. januar er topchef Andrew Creighton og digital chef Mike Germano blevet suspenderet, efter New York Times kort før jul bragte en afslørende artikel, hvori 20 kvinder berettede om seksuelle overgreb i mediehuset. Det skriver Politiken på baggrund af flere amerikanske medier.

Af New York Times-artiklen fremgik det også, at Andrew Creighton har betalt 135.000 dollars (835.000 kr.) til en tidligere ansat, som har oplyst, at hun blev fyret, fordi hun afviste topchefens tilnærmelser. Andrew Creighton har efterfølgende undskyldt situationen og sagt, at han og kvinden var tætte venner og havde været "intime", siden hun begyndte på arbejdspladsen. Han var desuden ikke involveret i hendes afskedigelse, fortalte han.

Digital chef Mike Germano er blevet suspenderet, mens en efterforskning af beskyldninger om seksuel chikanering i 2012 og 2014 undersøges.

Ifølge New York Times' artikel har Vice indgået forlig og udbetalt erstatninger i fire sager om sexchikane rettet mod Vice-ansatte - heriblandt Andrew Creighton. Dertil kommer de 20 kvinder, der enten har været udsat for eller været vidne til krænkelser ifølge avisen.

I en offentlig udtalelse erkender to af Vices stiftere, Shane Smith og Suroosh Alvi, at der har hersket en "skadelig drengeklubskultur, som har fostret upassende opførsel", og at mediehuset "fra toppen og ned har fejlet med hensyn til at skabe et trygt og inkluderende arbejdsmiljø, hvor alle, især kvinder, kan føle sig respekterede og trives," skriver Politiken.

Vice har efterfølgende fremlagt en række initiativer, heriblandt løfter om ligeløn og en hotline, hvor ansatte kan rapportere krænkende adfærd, i et forsøg på at forbedre situationen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere