MediaWatch

Rune Lykkeberg er ny chef-redaktør på Information

Information henter gammel kending ind som ny chefredaktør, der afløser Christian Jensen.

Foto: Cicilie S. Andersen/Polfoto/Arkiv

Information har fundet ny chefredaktør. Rune Lykkeberg forlader Politiken og indtager sin nye stilling i begyndelsen af august, skriver Information i en pressemeddelelse.

Han har været tre år på Politiken som kulturredaktør og var før det på Information som kulturjournalist og redaktionschef. Han afløser Christian Jensen, der har taget turen den anden vej og nu er chefredaktør på Politiken.

"Vi glæder os til at få en markant meningsdanner og original analytiker i chefredaktørstolen. Runes særlige evne til at fortolke forandringer i Danmark og verden passer perfekt til Informations ambition om at udfordre og engagere læserne og samfundet," udtaler Informations bestyrelsesformand, Lasse Bolander, i pressemeddelelsen og fortsætter:

"Information er i rivende udvikling og har som et af de få danske dagblade et stigende antal abonnenter, som især skyldes en bemærkelsesværdig digital fremgang. Rune Lykkeberg får i partnerskab med direktør Mette Davidsen-Nielsen ansvaret for at fortsætte denne udvikling, så Information i endnu højere grad udnytter sine unikke muligheder og traditioner for at være et forum for det frie ord."

Vokset op med Information

Rune Lykkeberg har som nævnt tidligere været ansat på Information og ser frem til at vende tilbage.

"Jeg er vokset op med Information og dannet af Information. Og jeg har ofte overvejet, om jeg en dag ville blive klar til at blive chefredaktør på avisen. Nu har jeg været væk i tre år, avisen står utroligt stærkt, og jeg er blevet klar til at være med til at føre den videre. For Information er ikke bare en avis, det er også en bevægelse. En modstandsbevægelse. Vi skal gå forrest, vi skal gå vores egen vej, og det bliver der brug for. Information er og bliver en progressiv bevægelse," udtaler Rune Lykkeberg i pressemeddelelsen.

Rune Lykkebergs forgænger i Informations chefstol, der nu er chefredaktør på Politiken og altså havde kurs mod et samarbejde med Lykkeberg, ønsker begge parter tillykke med ansættelsen.

"Jeg havde set frem til at genoptage samarbejdet med Rune, som i enhver henseende er en spændende og original redaktør, men jeg kender jo den vigtige og spændende post, han nu skal bestride, og det vil jeg ønske ham alt det bedste med," siger Christian Jensen til Poltiken.

På Politiken overtager souschef Jens Lenler ledelsen af kulturredaktionen, skriver Politiken.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs