MediaWatch

Ny chefredaktør indtager hjørnekontoret på Politiken

Politiken skal være hjemsted for åbenhed og debat – også når det gælder redaktionelle arbejdsprocesser, lyder det fra Christian Jensen, der i dag sætter sig til rette i chefredaktørstolen.

Foto: Jakob Dall/Polfoto

Christian Jensen har i dag første arbejdsdag som ny ansvarshavende chefredaktør for Politiken. Selvom han er ny mand i spidsen, vil Christian Jensen følge den linje, der har præget avisen på Rådhuspladsen siden medgrundlægger Viggo Hørups tid.

Det fastslår den nye chefredaktør i en velkomsthilsen til læserne i Politiken

”Politiken vil være et åbent og levende hus. Vi vil invitere til dialog og debat. Vi vil være til stede i byens liv med arrangementer og events. Vi vil invitere indenfor i vores redaktionelle tanker og arbejdsprocesser,” skriver Christian Jensen på side 2 i dagens udgave af Politiken.

Han blev i slutningen af april udpeget som afløser for Bo Lidegaard, der nåede at stå i spidsen for avisen i fem år.

Inden sin tiltrædelse på Politiken har Christian Jensen været ansvarshavende chefredaktør på Information siden 2010, og før da var han en del af Berlingskes chefredaktion.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs