MediaWatch

Ny chefredaktør: Vi skal lave journalistik som nogen slår sig på

Politikens nye chefredaktør vil lave journalistisk, der bliver husket, "når dagen, ugen, måneden og året er omme".

Christian Jensen (tv) her sammen med Stig Kirk Ørskov, JP/Politikens Hus' adm. direktør | Foto: Thomas Borborg/Polfoto

Christian Jensen tiltræder senest 1. august som ny chefredaktør på Politiken. I dagens udgave af selvsamme avis løfter han lidt af sløret for sine journalistiske ambitioner for Politiken.

"I en flimrende medievirkelighed skal Politiken være en eller anden form for bastone i et hylende orkester. Man skal kunne se, at Politiken har lavet nogle projekter eller afdækninger, som man kan husker, når dagen, ugen, måneden og året er omme. Vi skal lave journalistik, som nogen kommer til at slå sig på," siger Christian Jensen til Politiken.

Den nye chefredaktør kommer fra en tilsvarende stilling på Information, hvor han har været siden 2010. Han afløser Bo Lidegaard, der dog fortsætter på Politiken som skribent og anmelder.

Om sin afgang udtalte Bo Lidegaard i går i en pressemeddelelse:

"Det har været en stor fornøjelse at stå i spidsen for Politiken og at få lov til at være en del af alt det, der gør os til det, vi er - for vores læsere og for hele samfundet. Samtidig er det under de givne vilkår blevet mere og mere slidsomt at komme igennem og skabe den nødvendige fremdrift. Derfor er det aftalt, at jeg fratræder min stilling som ansvarshavende chefredaktør, og at jeg fremover vil bidrage til avisen. Jeg glæder mig til samarbejdet med den nye ledelse og med alle kolleger."

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs