MediaWatch

Ny journalisthøjskole skal på den politiske dagsorden

De journaliststuderende i Aarhus skal inden for nogle år flytte ind i nye bygninger ved Aarhus Universitet. Finansudvalg behandler sagen i næste uge.

Foto: Thomas Emil Sørensen/Polfoto/Arkiv

15. juni kan fremtiden for de fysiske rammer om journalistuddannelsen i Aarhus komme et skridt nærmere en afklaring. Det skriver Danske Medier.

Den dato skal Folketingets finansudvalg tage stilling til, om Danmarks Medie- og Journalisthøjskole må indgå en lejekontrakt om en ny højskole. Den bliver bygget til formålet og placeres i Katrinebjerg ved Aarhus Universitet.

Indstillingen fra uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs lyder, at Journalisthøjskolen skal betale 10,8 mio. kr. i husleje om året, og at lejemålet ikke kan opsiges de første 10 år.

Journalistuddannelsen i Aarhus har i hele Journalisthøjskolens levetid haft hjemme på Olof Palmes Allé i den nordlige del af byen. Bygningen blev solgt i 2014. Siden er tidsplanen for at finde nye lokaler til uddannelsen skredet, og nu planlægges en flytning til nye bygninger i 2019.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs