MediaWatch

Ny journalisthøjskole skal på den politiske dagsorden

De journaliststuderende i Aarhus skal inden for nogle år flytte ind i nye bygninger ved Aarhus Universitet. Finansudvalg behandler sagen i næste uge.

Foto: Thomas Emil Sørensen/Polfoto/Arkiv

15. juni kan fremtiden for de fysiske rammer om journalistuddannelsen i Aarhus komme et skridt nærmere en afklaring. Det skriver Danske Medier.

Den dato skal Folketingets finansudvalg tage stilling til, om Danmarks Medie- og Journalisthøjskole må indgå en lejekontrakt om en ny højskole. Den bliver bygget til formålet og placeres i Katrinebjerg ved Aarhus Universitet.

Indstillingen fra uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs lyder, at Journalisthøjskolen skal betale 10,8 mio. kr. i husleje om året, og at lejemålet ikke kan opsiges de første 10 år.

Journalistuddannelsen i Aarhus har i hele Journalisthøjskolens levetid haft hjemme på Olof Palmes Allé i den nordlige del af byen. Bygningen blev solgt i 2014. Siden er tidsplanen for at finde nye lokaler til uddannelsen skredet, og nu planlægges en flytning til nye bygninger i 2019.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs