MediaWatch

Så er "Bunkeren" solgt

Salget af Medie- og Journalisthøjskolens 30.000 m2 på Olof Palmes Allé er nu på plads, og skolen kan sætte kurs mod et nyt hjemsted på Katrinebjerg i Aarhus.

Foto: Emil Ryge Christoffersen/Polfoto

Flyttekasserne kan så småt blive hentet frem på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.

DMJX har nu endelig solgt grunden og ejendommen på Olof Palmes Alle, bedre kendt som Bunkeren, i det nordlige Aarhus, der har udklækket journalister og pressefotografer siden 1973. Køberen er et konsortium fra Domis Ejendomme A/S-koncernen. Det oplyser DMJX i en pressemeddelelse.

Ejendommen blev sat til salg i november 2013 for 75 mio. kr. og fandt efter et lille års tid en køber efter at have skruet på prisen.

Vil tættere på centrum og universitet

Med alle detaljer i handlen på plads vil skolen inden for kort tid nu sætte gang i prækvalificeringen til konkurrencen om at forme og bygge fremtidens rammer for journalist- og kommunikationsuddannelserne på Katrinebjerg, tættere på Aarhus Universitet og centrum. Den nye skole skal stå færdig i 2018.

"Vi glæder os til at flytte i noget nyt, som oven i købet ligger tættere på centrum og hele universitetsmiljøet, og vi glæder os til at se buddene på et byggeri, der matcher vores ønsker og krav til fremtidens udviklingscenter for mediebranchen," siger Jens Otto Kjær Hansen, rektor på DMJX, der forventer, at der inden udgangen af 2015 er fundet et vinderprojekt i konkurrencen om det nye skolebyggeri.

Bunkerens fremtid uafklaret

Bunkeren og de 30.000 kvadratmeter grund overtages af et konsortium fra Domis Ejendomme A/S-koncernen.  Koncernen har se seneste år bl.a. været sat sit fingeraftryk på projekter som Pakhusene på havnen i Aarhus, Karolinegården i mejeriforeningens gamle bygning i Frederiks Allé og Lighthouse i Aarhus Ø.

Hvordan området på Olof Palmes Allé skal bruges fremover ligger ikke fast endnu. Salgsprisen er ikke oplyst i meddelelsen.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs